Borsta tänderna.

Ingen har fått sämre tänder av för mycket tandborstning. En tandborstning ska ske med fluortandkräm och pågå ca 2 minuter minst 2 gånger dagligen. 
En bra tandborstning är grunden till friska tänder utan hål.

En mindre tandborste med mjuka strån är att föredra och man borstar med små gnuggande rörelser på varje tand och ner en bit på tandköttet. Med mindre borsthuvud är det enklare att komma åt även på de svåraste ställena.
Efter borstningen kan du sila mellan tänderna med lite vatten så fluoren hittar in mellan tänderna också. Skölj inte ur munnen för då försvinner en del av den stärkande fluoren.

Idag finns det en mängd olika tandborstar och tandkräm i alla dess utförande.
Vad som passar dig bäst när det kommer till tandborstar känner du kanske själv bäst men din tandhygienist hjälper dig gärna med val av tandkräm ( och tandborstar såklart) då det kan finnas tandkrämer som passar dina tänder bättre än andra.
Tandborsten är en färskvara - Byt den så fort den ser sliten ut med böjda strå.
Dålig andedräkt kan uppkomma av dålig tandborstning eller en inflammation i munnen.

Klassisk tandborste.

Tack vare att det har varit en stor teknisk utveckling av tandborstar så ser vi idag vanliga tandborstar som gör ett bra mycket bättre arbete än vad vi såg bara för några år sedan. Strån som är tillverkade i olika materialer ger olika egenskaper i borstningen. Du kan lätt hitta en favorit i välsorterade butiker, hos din tandläkare eller på apotek.

Eltandborste.

Där är många fördelar med att välja en eltandborste. Mängden av olika borsthuvud gör att du enkelt kan hitta den som passar din mun. Små roterande borsthuvud gör att man kommer åt bra och får bort mer plack. Tänk på att fylla på med tandkräm efter halva borstningen för att få rätt fluorhalt i munnen. 
Behöver ditt barn eltandborste så finns det modeller även för dem. Eltandborstar med timer och ljud hjälper dina barn att borsta lagom länge.

Tandhygienist hjälper dig med rätt tandborstning.

Vi har alla fått lära oss olika metoder för att borsta tänderna på gott och ont. Det är inte bara barn som kan borsta felaktigt utan även många vuxna har felaktig teknik. Din tandhygienist har alltid tillgång och utbildning om de bästa teknikerna för tandborstning och tveka aldrig att fråga hur just du kan borsta tänderna på bästa vis.

Populär eltandborste.

Finns många populära eltandborstar fråna flera leverantörer. De vanligaste du hittar i handeln är tex Oral b, Philips, jordan och många fler.