Tandblekning.

Ingen ska behöva dölja sitt leende pga av missfärgade tänder! Det finns lösningar hos tandläkaren som löser detta problem och metoderna har funnits länge och är väl beprövade. Hos din tandläkare så kan man köpa riktigt bra produkter för tandblekning som görs i hemmet under några få veckors behandling. Dessa metoder är många gånger snällare mot tänderna och ger vita tänder på ganska kort tid. 
Tex så används Zoom ganska flitigt inom tandvården då det är tandblekning som endast tar 10 dagar att genomföra. Din tandläkare gör ett avtryck av dina tänder och framställer skenor för just din mun och tänder. Tack vare en unik skena för dina tänder så använder man minimalt med medel mot tänderna vilket leder till minimal förslitning av emaljen och risken för skador blir minimal.
Första besöket gör du hos tandläkaren (ingår oftast i totala priset) sedan sköter du behandlingen i hemmet i lugn och ro.
Priserna varierar mellan ca 1800-5000 beroende på klinik, metod och ort.

De medel man kan köpa i handeln får max innehålla 0,1% väteperoxid eller motsvarande effektstyrka. Din tandläkare kan sälja upp till 6% väteperoxid och detta är pga av att tandläkaren kan välja exakt rätt doseringsmängd för just din mun och tänder samt skräddarsy en skena som skyddar tandkött mm.
 

Tandblekning i hemmet eller hos tandvården.

Vitare tänder går att få genom flertalet metoder! Snabbare resultat når man många gånger hos tandläkaren då de kan ibland påskynda processen genom belysning av tänderna med UV ljus. Ibland är det samma blekningsmedel som används vid hemmabehandling men UV ljus kan påskynda resultatet i vissa produkter. Idag kan man hitta flertalet tandblekningar på nätet till väldigt låga priser men det finns en del varningssignaler att hålla koll på.
Viktigt är att medlet är godkänt och inte påverkar kroppen negativt och man bör veta att ens munhälsa alltid är på en god nivå. Vissa medel gör skador på tandkött så att inte ha en skena som är anpassad för just din mun och bett är oftast en ganska dålig lösning.
Ilningar i tänderna är mycket vanliga när man bleker tänder då det är en kemisk process som angriper emaljen, dessa biverkningar övergår alltid efter max ett dygn så länge rätt preparat har använts.
Valet av blekningsmedel bör göras utifrån dina tänder och munfluora och det hjälper din tandläkare dig med!
Ingen tandblekning är permanent! 
Massvis av faktorer påverkar vitheten i dina tänder såsom kost, dryck, tandkvalité, nikotinintag och val av tandborste och tandkräm.
Därför tandläkaren och tandhygienisten kan ge sina bästa råd till dig och ditt leende.
Vet du med dig att du har någon skada på en tand eller tandkött så bör dessa åtgärdas innan tandblekning påbörjas.
Tandläkaren/Tandhygienisten kan såklart hjälpa dig med valet av tandblekningsmetod,  tandborste och tandkräm så du kan njuta av dina vita tänder längre! 

Har du många lagningar, kronor eller gjort rotfyllningar och vill få vitare tänder så är det extra viktigt att kontakta en tandläkare. Det finns metoder att bleka tänder även då men kräver andra blekningsmedel och metoder. Oftast så sker blekningen med en speciell pensling hos tandläkaren och inget man normalt gör hemma.
 

Tandblekning - Att tänka på!

Tandblekning bör alltid göras i samråd med tandläkare!
Oavsett metod så kan det finnas dolda sjukdomar som man kanske inte känner till vilket gör att man bör undvika vissa blekningsmedel.

Frågor om tandblekning?!

Ring! 040-608 01 40
Eller maila oss nedan!

  • Ställ din fråga om tandblekning till en riktigt tandläkare här....